Azone on iPad - Page 3

AlpineZone

Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 21 to 30 of 30

Thread: Azone on iPad

  1. #21
    bvibert's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Torrington, CT
    Posts
    30,385
    Quote Originally Posted by Nick View Post
    Yeah... on a Droid you have to follow Brian's suggestion first.

    You can probably set the user agent of the iPad's browser to desktop instead of mobile device, then websites will automatically give you the full version of the site. I'd assume that you wouldn't really want the mobile version of any site on the iPad??

    then the link will work. Otherwise it keeps forcing you to the mobile site. I'm guessing that is why the iPad browser won't work; as I think it doesn't let you choose the user agent.

    on a Android device:

    Open browser
    Menu --> Settings
    Uncheck the "Mobile View" box.
    If you change the user agent to desktop you shouldn't need the link to switch to the full site, since the full site will load automatically.

    I just switched my Android phone's browser user agent to iPad and the classic view link didn't work. I don't know if that means it won't work on a real iPad or not, but I figured it was worth mentioning.
    Brian

  2. #22

    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Southington, CT
    Posts
    9,792
    Quote Originally Posted by bvibert View Post
    If you change the user agent to desktop you shouldn't need the link to switch to the full site, since the full site will load automatically.

    I just switched my Android phone's browser user agent to iPad and the classic view link didn't work. I don't know if that means it won't work on a real iPad or not, but I figured it was worth mentioning.
    Hopefully he gets it working by the time I get home....
    2009/2010 - 28

    2009 mtb-19 rides- 113.58 miles

    2008/09 - 33

  3. #23

    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Southington, CT
    Posts
    9,792
    Do you think it is possible it is detecting the operating system and not the device sinde the iPhone and iPad both use the same? Saw the below stuff on the Mac forum.

    Here are the user agent strings used by Safari:

    iPhone: "Mozilla/5.0 (iPhone; U; CPU iPhone OS 4_3_1 like Mac OS X; en-us) AppleWebKit/533.17.9 (KHTML, like Gecko) Version/5.0.2 Mobile/8G4 Safari/6533.18.5"

    iPad: "Mozilla/5.0 (iPad; U; CPU OS 4_3_1 like Mac OS X; en-us) AppleWebKit/533.17.9 (KHTML, like Gecko) Version/5.0.2 Mobile/8G4 Safari/6533.18.5"
    2009/2010 - 28

    2009 mtb-19 rides- 113.58 miles

    2008/09 - 33

  4. #24

    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Southington, CT
    Posts
    9,792
    There was this too

    Originally Posted by ********** View Post
    My iPad is causing a vbulletin web forum to display the mobile version. Oddly, my iPhone shows the full version of this particular site. I would love to hit the "full site" button that many websites have, but this site doesn't have that option available. Does anyone have any suggestions?

    Thanks in advance!!!


    I'd complain to the site owner; the iPad has been out for a year now so there isn't much excuse for them not updating their browser detection.
    2009/2010 - 28

    2009 mtb-19 rides- 113.58 miles

    2008/09 - 33

  5. #25
    Going to another browser fixes this issue. The forum page is detecting that iPad is a mobile device. So it is both a Safari and forum problem.

  6. #26
    Quote Originally Posted by o3jeff View Post
    There was this too

    Originally Posted by ********** View Post
    My iPad is causing a vbulletin web forum to display the mobile version. Oddly, my iPhone shows the full version of this particular site. I would love to hit the "full site" button that many websites have, but this site doesn't have that option available. Does anyone have any suggestions?

    Thanks in advance!!!


    I'd complain to the site owner; the iPad has been out for a year now so there isn't much excuse for them not updating their browser detection.
    Honestly I just have to spend time understanding how the plugin we use for the mobile style works. I know it uses browser detection but I don't know how to exclude certain browsers (yet).

    Better yet: just install Tapatalk
    Free Stickers - e-mail your address to nick@alpinezone.com.

    Check AZ out on Facebook, Twitter, Instagram, YouTube, Vimeo and Google+

    Get AZ on your mobile phone!

  7. #27
    Quote Originally Posted by Nick View Post
    Honestly I just have to spend time understanding how the plugin we use for the mobile style works. I know it uses browser detection but I don't know how to exclude certain browsers (yet).

    Better yet: just install Tapatalk
    Atomic is free and fixes it. At least free when I installed it.

  8. #28
    Can you at least move the "UP" link away from the "Log Out" link?

  9. #29
    argh
    Free Stickers - e-mail your address to nick@alpinezone.com.

    Check AZ out on Facebook, Twitter, Instagram, YouTube, Vimeo and Google+

    Get AZ on your mobile phone!

  10. #30

    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Southington, CT
    Posts
    9,792
    Quote Originally Posted by ctenidae View Post
    Can you at least move the "UP" link away from the "Log Out" link?
    Probably move the "log out" link, I've hit it when I hit "mark all read"

    2009/2010 - 28

    2009 mtb-19 rides- 113.58 miles

    2008/09 - 33

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
All times are GMT -5. The time now is 8:47 AM.